torsdag 16 juli 2009

C'est la vie.

I Frankrike ar knapparna helt galet placerade pa tangentborden, men sant ar livet.

Vi har hunnit med en hel del under vara tva dagar har i Paris. Igar vandrade vi langs Champs Elysées och sag Triumfbagen och Notre Dame pa nara hall. Konsintresserade som vi ar kunde vi sjalvklart inte lata bli att titta in pa Louvren, och dar irrade vi omkring ett par timmar :) Lyckades i alla fall leta ratt pa bade Mona Lisa och Vénus de Milo, sa jag var nojd!

Idag har varit en lang dag.
Direkt efter frukost tog vi oss upp i Eiffeltornet. Inte helt ovantat drabbades jag av varldens hojdskrack pa vagen, men val uppe kunde till och med jag ta mig i kragen och titta ut over staden. Myohmy what a view!

Efter att ha koat oss ner igen letade vi ratt pa en tag som tog oss till Versilles och dar tillbringade vi eftermiddagen i spegelsalen, de kungliga vaningarna och promenerande i tradgardarna. Temperaturen som vi inbillade oss hade sjunkit ett par grader skot i hojden igen och nu pimpar vi ater vatten som tokar :/

Val tillbaka i huvudstaden har vi tittat in i Sacré-Coeur och letat oss tillbaka till vandrarhemmet genom de gamla konstnarskvarteren i Montmartre. Fina grander och mangder av sma crèperier..

Imorgon aker vi vidare till Bryssel och sedan ar det inte manga dagar tills vi ar hemma igen. Saknar er nagot otroligt, speciellt nar Ipoden spelar deppig musik och taget skakar..
Men som sagt; c'est la vie.

1 kommentar:

  1. Åh, får flashbacks nu! en fråga bara: när du va i versailles, gick du till petit trianon och tittade på marie antoinettes lilla by med små gårdar? Det är precis som en sagovärld där det går djur som animal rescue tagit hand om:) Gick ni längst upp i eiffeltornet eller räckte det med mellanplanet? Det va så lång kö till högsta när vi var där så vi skippade det och tog bara mittenplanet. Blev det inget barcelona för er del nu? Tack för vykortet förresten!! Många kramar

    SvaraRadera